Over ons
DUSTED is in 2020 opgericht om mooie, unieke tweedehands kleding beschikbaar te maken voor iedereen. En dat bovenal voor een eerlijke prijs.

Wij geloven dat kleding ervoor kan zorgen dat jij lekker in je vel zit. Als je iets draagt dat goed zit en waar je je lekker in voelt, is dat net die ene boost die je nodig kan hebben. En hoe fijn is het als deze kleding tweedehands is? Dat is nog duurzame keuze ook! Nieuwe productie is nergens voor nodig, want er zijn al zó veel secondhand parels op deze wereld. Wij zoeken ze graag voor jou! Zo maken we samen de kledingindustrie, beetje bij beetje, iets meer duurzaam.

Tweedehands kleding is nog niet bij iedereen de eerste keuze, bij sommigen heeft zelfs een verstoft imago. Wij laten jou maar al te graag zien dat tweedehands kleding zeker niet verstoft hoeft te zijn. Bij ons vind je daarom alleen maar “Second hand clothing, without the dust”.

DUSTED is ontstaan uit liefde voor kleding en winkelen. Bovenal voor unieke kleding items, waar je niet zo snel iemand anders in ziet lopen. In kringloopwinkels kwamen we jaren geleden al steeds meer items tegen die té leuk waren om te laten hangen. Later zijn we ook steeds meer te weten gekomen over de fast fashion industrie, wat ons heeft gemotiveerd om steeds vaker te kiezen voor tweedehands kleding. Niet iedereen is hier van op de hoogte en niet iedereen deelt onze passie om tussen kleding in kringloopwinkeltjes te snuffelen. Dat begrijpen wij ook en daarom doen wij dit met alle liefde voor jou. Wij zoeken de pareltjes voor je uit, stoffen het weer af en repareren eventueel weer iets. Zo hoef jij het alleen maar in je winkelmandje te stoppen en komt het fris jouw kant op!

DUSTED secondhand is eind 2020 opgericht door twee vriendinnen; Lotte en Bernice. Onze vriendschap ontstond op de middelbare school en met deze vriendschap kwam ook de wens om ‘’later’’ samen te gaan ondernemen. De voorliefde voor tweedehands kleding en het shoppen in kringloopwinkels bracht ons bij elkaar.

Het idee werd door de jaren heen steeds concreter. Als stok achter de deur zijn we de tweedehands kleding die we tegenkwamen bij kringloopwinkels ook maar gaan kopen. Allemaal onder het mom van ‘dit is te mooi om te laten hangen en dit willen we gaan verkopen’. Totdat de opslagruimte van Bernice overvol begon te raken. Het werd tijd om alles uit te gaan zoeken en daarmee kwamen de twee dames tot de conclusie: we hebben genoeg en let’s start! Het moment was daar; DUSTED ontstond.